Falfirka azonosító szoftver

2012.02.01. 18:29

88157-cikk-2958

Előkerülnek a bujdosó alkotók.


 

Amerikában, a bűnbandák tevékenységének nyomon követése és azonosítása végett gyakran hasznos segítséget nyújt a falfirkák azonosítása, és dekódolása, mivel azok egyfajta kommunikációs csatornaként üzeneteket is tartalmazhatnak. Ez azonban egyáltalán nem könnyű feladat. Most viszont egy olyan szoftvert fejlesztettek ki a Michigan Egyetemen, amellyel mindez meggyorsítható, a program ugyanis más, már dekódolt és ismert „alkotójú” falfirkákkal hasonlítja össze az újonnan fölfedezett graffitiket.

Más képfelismerő programokhoz hasonlóan a graffiti párosító szoftver is a közös vonásokat keresi az új, illetve az adatbankjában szereplő ábrák között, majd manuálisan táplálják be a betűket, számokat és egyéb karaktereket. Ezek után a rendszer kiadja az adatok alapján hasonlónak ítélt firkákat. Természetesen az lenne a kényelmes, ha nem kellene kézzel bepötyögni a karaktereket, ám ez a jelenlegi technikai színvonalon nem lehetséges. Gondoljunk csak az internetes regisztrációkkor alkalmazott biztonsági kódokra, amelyek graffiti robottal való olvasása is hasonló kihívást jelentene. 

 

Folytatáshoz ide>>

 

Mérnök állások itt: több száz mérnök állás és műszaki pozíció>>>

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr623491622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása