90767-cikk-2991

A japán spandex (vagyis: elasztán) gyártó cég, az Asahi Kasei Fibers kifejlesztette a világ első nyújtható elektromos vezetékét, egy rugalmas vezető csatlakozót, amellyel a bosszantó zsinórszakadások száma csökkenthető.

 

Az új fejlesztés azonban nem csak a zsinórgombolyagok problémáját orvosolhatja. A „Roboden”-nek keresztelt nyújtható kábel a textilekbe és robot bőrökbe bújtatott elektronika új generációjának adhatnak zöld utat.

A Roboden máris többféle kábelként elérhető; USB- vagy szabványos tápkábelként segíthet elérni az eddig elérhetetlen konnektorokat a falban. Azonban az igazi piaci áttörést az automatizált gépek és robotok terén hozhatja. Eddig az összekötő kábelnek olyan hosszúnak kellett lennie, hogy a gép mozgásterét ne korlátozza. Így ez mindenfelé heverő kábelrengeteget eredményezett.

 

Mérnök állások itt: több száz mérnök állás és műszaki pozíció>>>

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr793524623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása