79760-cikk-2864

A Toyotának fejlesztett koncepcióban az autók oldalsó ablakai interaktív képernyőkké változnának. (+videó)

 

Az ún. kiterjesztett valóságon – augmented reality (AR) – legtöbbször azokat az okostelefon, vagy táblaszámítógép alkalmazásokat értjük, amelyek a környezet képéhez valamilyen plusz információt adnak hozzá, pl. a kijelzőn látott éteremnek megjelenik a nyitva tartása, vagy az éppen megcsodált látnivalóról érdekes információkat kapunk. Az AR technika még csak most kezd beszivárogni az autóiparba, de máris nagy jövőt jósolnak neki.

A koppenhágai Interakciós Design Intézet (CIID) és a Toyota európai fejlesztőközpontja által kidolgozott koncepcióban már nem okostelefonok és táblagépek játsszák a főszerepet, hanem rögtön egy ablaktábla méretű eszközt képzelnek el a kutatók: az egyszerű oldalüveg a jövőben interaktív játékfelületté változna, amelyen az utasok érintéssel információkat hívhatnának le, vagy a gyerekek, mint ahogyan jelenleg a bepárásodott ablakon teszik, ujjukkal rajzolhatnának.

 

több száz mérnök állás itt>>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr783322855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása