Az Eurocopter egyik helikopterébe elektromos motort is épített, amely autorotációban plusz erővel forgatja a rotort a meghibásodott hajtómű helyett.

 

 

80510-cikk-2879

 

A helikopterpilóták rémálma, ha leáll a hajtómű. A helikopter süllyedni kezd, de szerencsére egy idő múlva a forgószárnyon átáramló levegő sebessége elegendő lesz ahhoz, hogy akkora légerők keletkezzenek rajta, hogy a rotor megforgassa saját magát. Ez az ún. autorotáció állapota, amikor a helikopter ellenőrzött körülmények között egyenletesen süllyed. A földet éréshez azonban csökkenteni kell a sebességet. Ezt a pilóta a rotorlapátok állásszögének megfelelő pillanatban történő megváltoztatásával tudja elérni, amely jó kiképzés és nagy gyakorlat esetén is nehéz feladat.

 

több száz mérnök állás itt>>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr463322839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása