Kínai kutatók ausztrál segítséggel próbálják meg modellezni a gátszakadás után keletkező áradást és hatásait. (+videó)

Kínában szinte minden évben komoly problémát jelentenek az áradások. Völgyzáró gátak ritkán szakadnak át, hála a vaskos biztonsági tényezőknek, de ha figyelembe vesszük, hogy az ország 70000 duzzasztógátja közül nem kevés földrengés veszélyes területen fekszik, érthető a Kínai szakértők aggodalma.

A Kínai Műholdas Felderítő és Térképező Alkalmazások Központja az ausztráliai CSIRO szakértőivel egy jobb katasztrófa menedzsment kidolgozását tűzte ki végcélul, amelynek alapjául az áradás modellezése szolgált. A kutatók Kína Hubei tartományában található, mintegy 3,12 milliárd köbméternyi vizet magába foglaló Geheyan gát átszakadásáról készítettek számítógépes szimulációt, amelynek segítségével megpróbálták megbecsülni az érintett régióra és infrastruktúrájára gyakorolt pusztító hatást.

Videóhoz kattints ide ide>>

Több száz mérnök állás, gépészmérnök állás és villamosmérnök állás itt>>> 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr533094217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása