17982-cikk-1769

A robotkarokkal felszerelt helikopter apróbb tárgyakat szállít (+videó)

 

A helikopter modellre rögzített robotkéz önállóan és sikeresen ragadja és tartja meg a kijelölt tárgyakat, akár mozgás közben is – mutatta be a Yale Egyetem az Aaron Dollar professzor által vezetett fejlesztőcsapat.

A Yale Légi Manipulátornak nevezett eszközt olyan körülmények között lehet kiválóan alkalmazni, ahol a földi robotok képességei már kevésnek bizonyulnak – magas, vagy durva terepen. „Bombák gyors eltávolításához, kisebb csomagok szállításához is kiválóan használható.” – mondta Paul Pounds, a fejlesztés kezdeményezője.

A karral ellátott helikopter maximum 2 kilogrammnyi terhet képes szállítani, akár 130 km/h-s sebességgel. A robot kéz rugalmas műanyagból készül, 4 ujját egyetlen motor hajtja. Az egyszerű, pillesúlyú kéz képes elnyelni a keletkező vibrációkat, így nem veszélyezteti a helikopter stabilitását.

Folytatásért és videójért tenni, azaz

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr742296025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása