Piacon a JetPack!

2010.06.07. 22:15

 
Mérnökbázis - ahol a mérnökök találkoznak
 
17638-cikk-1229

A Martin JetPack-et 2008-ban mutatták be a nagyközönségnek, mára mindenki számára elérhető hátrakétává vált

Az első elérhető jetpack-szerű herkentyűket minden bizonnyal olyan jelentkezők próbálhatják először megszelídíteni, akiknek hivatásukból fakadóan elengedhetetlen, hogy a lehető legrövidebb idő alatt jussanak el viszonylag távoli helyekre - mint például a mentősöknek a baleseti helyszínekre.

A szerkezet valójában nem igazi lökhajtásos elven működik, csupán hagyományos, dízel erőforrást használ két ventillátorának meghajtásához. 30 percig képes repülni, a vele elérhető maximális sebesség 97 kilométer óránként. A bátor vállalkozók egyik kezükkel az emelkedést és a fordulást, míg másikkal a gyorsítást és az egyensúlyozást kontrollálhatják. A biztonságról, illetve az esetleges sérülések minimalizálásáról ejtőernyő gondoskodik.

A különös terméket a Martin JetPack 2011-ben dobja piacra, fogyasztói ára 100.000 dollár körül alakul majd.

 
Mérnökbázis - ahol a mérnökök találkoznak

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr222008613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása