A Gyrojet vállalat új autogiroját a védelmi piacra szánták

 

A vállalat alapítójára, Barry Jones-ra, aki maga is pilóta, nagy hatással volt annak az autogironak a megbízhatósága és teljesítménye, amellyel néhány évvel ezelőtt körberepülte a Földet. „Tudatosodott bennem, hogy az autogiro egyes feladatokra legalább annyira alkalmas, mint egy helikopter. Hanem alkalmasabb, mert olcsóbb és kevesebb karbantartást igényel.”

A Scorpion S3 névre hallgató repülőeszköz hajtás nélküli autorotáló forgószárnya termeli a felhajtóerőt, Alison B17 gázturbinája forgatja a légcsavart, ami a vonóerőt biztosítja. A hajtáslánc nem igényel bonyolult összetevőket és nem szenved a vele járó vibrációtól, amely a sárkány kifáradását okozhatná.

scorpion_autogira

A Scorpion S3 fantáziarajza

A vállalat bízik benne, hogy az üzemeltetési költségeket mintegy 75%-kal, a jármű szén-lábnyomát 80%-kal is lehet csökkenteni egy közepes méretű gázturbinás helikopterhez viszonyítva. Nem véletlen, hogy a Farnborough International Airshow repülőgép kiállítást követően máris több ország védelmi ereje érdeklődik a technika iránt. A brit rendőrség a Scorpion S3 gépet a felügyeleti helikopter folttájában látná szívesen.

Mérnökbázis

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr502295954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása