Izraeli robothatárőr

2013.02.03. 10:11

150098-cikk-3657

A gépek irányába tolódik a súlypont

Ahogy fokozódik a helyzet Izrael és a Hamasz között, úgy válik egyre fontosabb feladattá a határvédelem a zsidó államnak. Az Izraeli Védelmi Erők egy teljesen automatizált járművet használnak erre a célra, amely bár akkora, hogy két ember biztosan elférne benne, de inkább kamerákkal, szenzorokkal és valószínűleg fegyverrel töltötték ki a rendelkezésre álló teret. A kezelő személyzet pedig kilométerekről, biztonságos helyről vezérli a járművet. A gép alapja a már több mint 30 éves izraeli fejlesztésű TOMCAR, amellyel az alábbi videón ismerkedhetünk meg közelebbről.

A jármű kiváló terepjáró képességeinek, nagy hasmagasságának, könnyű felépítésének és egyszerű szállíthatóságának köszönhetően megfelelő alapot nyújtott a távirányítható határjárőr számára. A Robo Cop névre keresztelt járművet a G-NIUS cég gyártja. Minden bizonnyal fényes jövő előtt áll, hiszen egyre több olyan határszakasz létezik Izraelen kívül is, ahol a nagy kiterjedtség és a biztonsági helyzet megköveteli a robotok alkalmazását. Íme, a cég bemutatófilmje:

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr855027625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása