Hoverbike

2012.11.02. 14:53

132034-cikk-3533

Most csak vicces jármű, később harci eszköz lehet. (+Videó)

Megosztás

A jövő technikája nem feltétlenül olyan, mint amilyennek a 70-es években megálmodták, vannak azonban kivételek: például a „hoverbike”.

Az űrhajózással foglalkozó Aerofex mérnökei, két óriási légcsavar segítségével röpítik a 21. század motorbicikli mutációját. A motorozás közben alkalmazott ösztönös mozgásokkal hasonlóan hajtható, mint egy motorkerékpár, azzal a kivétellel, hogy itt repülésről van szó. Tehát nem kell helikopterpilóta tudás, hogy jó kis kört tegyünk. Bár nagyjából arra a sebességre lenne képes, mint egy helikopter, ezt a prototípust biztonsági okokból csak 50 km/h sebességgel lehet vezetni, mintegy 15 méteres magasságban.

Mint minden szórakoztató technikai játékot, ezt is valószínűleg a hadászat fogja elsőként megkaparintani. Az alapítók egyébként nem a motorbicikliszerű járműben látják a jövőt, sokkal inkább egy jövőbeli drón alapjait látják benne.

Íme, a Csillagok háborújába illő járműről a videó

http://mernokbazis.hu/cikkek/hoverbike

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr614773346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása