Érintés művégtagokkal

2011.11.12. 12:17

 

79871-cikk-2868

Egy nemrég megjelent tanulmány első bizonyítékául szolgál annak, hogy az agy-gép interfészek az érintésről is tudnak visszajelzéseket küldeni.

 

Nem újdonság, hogy megfelelő agy-gép interfészek segítségével már majmok és emberek is képesek puszta gondolatokkal művégtagokat irányítani. Mégis, egy mesterséges végtagot vagy egy hasonló eszközt használó ember ideális esetben nem csak mozgatni szeretné tudni a berendezést, hanem valamilyen módon azt is érezni, amit megérint vele.

A Miguel Nicolelis laboratóriumából (Duke University Medical Center) származó tanulmány egy lépéssel közelebb került a megoldáshoz. Nicolelis csapatának október 6-án, a Nature hasábjain közzétett jelentése szerint a majmok is meg tudják tanulni annak a virtuális valóság kéznek a kezelését, amely képes a tapintásról is visszajelzéseket küldeni.

 

több száz mérnök állás itt>>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr663322844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása