Varrás Lézerrel

2011.11.02. 21:50

 Mechanikusan és optikailag is kifogástalan varratok.

80604-cikk-2884

Aacheni és hohensteini mérnökök most együtt küzdenek, hogy a lézeres varrási technológia végre szélesebb körben is elterjedhessen. A cél, hogy mind mechanikailag mind pedig optikailag kifogástalan varratokat készítsenek.

A textíliák lézerhegesztése, amely tulajdonképpen nem más, mint a varrás egy továbbfejlesztett változata, sok előnnyel kecsegtet. Sokkal jobb és egyenletesebb minőség érhető el vele, ráadásul mindez különösen nagy felületű ipari textíliáknál is, ahol a minőségi kritérium rendkívül magas követelményeket állít. A lézerrel készített varratok laposabbak, nyúlékonyabbak, teljes mértékben vízhatlanak és gáz tömörek, de szakítószilárdságuk is sokkal nagyobb, mint a tűvel és cérnával varrott anyagoknál. A minőség szükség esetén, optikai úton online követhető. Ez különösen az orvosi és gyógyászati célra, illetve az autóiparban vagy bútorgyártásban használat textileknél fontos, az egyenletes minőség garantálása érdekében. A lézeres eljárással az eddig használatos drága ellenőrzőprocedúrák nagy része megspórolható.

 

Több száz mérnök állás itt>>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr653322825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása