A Pennsylvania Állami Egyetem kutatói egy új eljárást fejlesztettek ki az ivóvíz költséghatékony előállítására

Tiszta ivóvizet nyerni világszerte egyre nehezebb: a források kiapadnak vagy elszennyeződnek. Egy többször fordulnak ezért kiútként a tengervíz sótalanításhoz. Az óceánok a Föld sok vidékén készen állnak a felhasználásra. Egyetlen probléma, hogy a jelenlegi módszerek, mint amilyen például a fordított ozmózis, költség- és energiarabló technikák, így csak a gazdag országok engedhetik meg ténylegesen maguknak.

A Pennsylvania Állami Egyetem Környezetmérnöki Karának kutatói most egy új eljárást tesztelnek: az úgynevezett elektrodialízist. Érdekesség, hogy ők ebben baktériumokat használnak, amelyek szerves anyagok lebontása közben elektromos energiát állítanak elő, amit felhasználva egy többlépcsős eljárásban a só kivonható tengervízből.

Itt a folytatás

Itt pedig a (béta)álláskeresőnk, több mint 500 db mérnökállással

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr652622748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása