A tökéletes autólopás

2011.02.03. 13:35

25351-cikk-2151

A kutatók megették reggelire az autók intelligens központi zárát és gyújtásrendszerét

Megosztás

A jövő autótolvajai már minden bizonnyal nem erővel és nem kulccsal fognak bejutni kiszemelt járműveinkbe – olvasható egy új kutatási anyagban, melynek tárgyalására februárban, egy san diego-i konferencián kerül sor. A projektben résztvevő kutatók sikerrel támadták nyolc autógyártó kulcsnélküli zár- és indítószerkezetét.

Srdjan Capkun, a Zürichi Műszaki Egyetem számítástechnikai tudományokkal és biztonságtechnikával foglalkozó professzora két kollégájával, Aurélien Francillon és Boris Danev kutatókkal a gyártók valamennyi tesztelt rendszerét kiiktatta – a jeleket befogták, továbbították az autó rendszere felé és már vitték is azt. Sikerük teljesen független volt attól, milyen rendszerrel, milyen protokollal és kódokkal, milyen adattovábbítási technológiával találták szemben magukat.

Normális esetben, amikor a kulcs az autó néhány méteres körzetében található, alacsony energiaszintű jelet bocsát ki, emiatt egy relé behúz a rendszerben és áramot enged a központi zárhoz és a gyújtáskapcsolóhoz. A kutatók két antennát használtak a jelek autó és kulcs közötti továbbításához, amikor a köztük (autó-kulcs) lévő távolság nagy volt, így a jármű rendszerét becsapva az a szabványos engedélyezési elvek szerint nyílt ki. Az egyik antennának az autó közvetlen közelében kellett lennie, a másiknak pedig a kulcs 8 méteres körzetén belül.

A tökéletes autólopásról szóló cikkünk szép hosszú, ide kell érte kattintani.

 

Itt pedig a most indult álláskeresőnk, több mint 500 db mérnökállással

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr682612246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása